her şey yolunda

her şey yolunda

16 Mart 2007 Cuma

işsiz ve hukuksuz

sabah kalkiyorum, sakince gazetemi ve kahvaltimi yapiyorum. Biraz nette gezinip bitirme projemle ilgili okumalarda bulunurken Homer ariyor, Beck's 'in hazine avi yarişmasi için elemeler olacağini, hizla okula ulaşmam gerektiğini söylüyor. Çabucak kapiyorum bilgisayari, giyinip yokuştan aşaği iniyorum, taksi arayışına girip amerikan filmlerine özgü bir ıslık patlatıyorum, fakat kimse durmuyor önümde. "ulan burasi manhattan değil mi?" diyorum, Fulya'da oldugum gerçeği o zaman yüzüme çarpiyor, efendi bir şekilde elimi kaldirip çeviriyorum bir taksi.

okula geliyorum, Homer'i ve yengeyi bir masada buluyorum, biraz sonra abuk subuk zeka testlerimiz dağitiliyor, kasmaya başliyoruz. Biz çaba gösterirken kopyanin dişarda el arabasiyla dağitildiğini sonradan, bir görevli bize iki soruyu çat diye söyleyince ögreniyoruz. Arada takimimizin üçüncü kişisi Lola geliyor, o da girişiyor. Bir soruyu yapiyorum ben, bir de küple katiliyorum takimimin başarisina. Sonunda veriyoruz paketimizi, birinci yedek olmaya hak kazanıyoruz, zaten Beck's sevmiyoruz, Carlsberg > Becks.

sonra Lola'yla vedalasiyoruz, o dersine gidiyor ben de kendiminkine. Fakat iş hukuku hocamiz gelmiyor, onbeş dakika sonra da Lola özgür bir şekilde beni ariyinca aşkın çağrısına kulak veriyorum, gidip Ersan Abi'den bir sosisli aliyorum.

hayir, kapiya gidiyorum sevgilimle buluşuyorum. Bebek starbuck'sa gidiyoruz, denize bakarak ve üşüyerek yiyip içiyoruz, sonrasinda da biraz sahilde yürürken üşümeye karar veriyoruz. Bir durak kadar geri yürüdükten sonra otobüse biniyoruz, Lola'nin klasikleşmeye başlayan akbil arama ritüelini kendi akbilimden çikardiğim di di dimm sesiyle bölüyorum, otobüste ıkış tıkış gidiyoruz taksime kadar.

sevgilimi tolmuşa bindiriyorum, ben de evime dönüyorum, dolmuşta yanımdaki kiz salamlı kaşarlı basılmış bir sandöviç yiyor, kesişiyoruz bir süre, fakat sandöviç bana yüz vermiyor. Aynı şekilde posta kutum da boş, kristian'dan aldiğim dergiler gelmemiş.

akşamim dizi izleyerek, biraz daha nette gezerek ve en sonunda uzun zamandir bozuk olan kulakliklarima ameliyat yaparak geçiyor.

1 yorum:

ilker oztop dedi ki...

birak kahvaltiyi diziyi de festivale bilet al!!!

ps. hayirsiz:)